SERGİLER
-
13 Eki 21 Nis
Bir İdealin Peşinde: Atatürk ve Alaca Höyük
Yapı Kredi Müzesi, Alaca Höyük kazılarında çıkarılan arkeolojik eserlerin önemli bir bölümünü geçici süreyle müzesine taşıyor.
Yapı Kredi Kültür Sanat
-
16 May 27 Kas
Ölümsüz Yüzler
Yapı Kredi Müzesi’nin 30. Yılı, Uluslararası Müzeler Günü’ne özel hazırlanan “Ölümsüz Yüzler” sergisiyle kutlanıyor.
Yapı Kredi Kültür Sanat
-
27 Kas 23 Ağu
Bir Zamanlar Toroslar’da: Sagalassos
Türkiye’de son yıllarda hazırlanan en kapsamlı arkeoloji projesi olan “Bir Zamanlar Toroslar’da: Sagalassos”, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile Belçika KU Leuven Üniversitesi’nin desteklediği Sagalassos Arkeolojik Araştırma Projesi işbirliğiyle hazırlandı.
Yapı Kredi Kültür Sanat
-
12 Eki 30 Kas
Hattuşa’da 106 Yıl
MÖ 2. binden itibaren devamlı yerleşime sahne olmuş Hitit başkenti Hattuşa´nın bulunduğu bölgede ilk yerleşim izleri MÖ 6. binin ortalarından itibaren küçük, kısa süreli köy yerleşimleri şeklindedir.
Yapı Kredi Kültür Sanat
-
18 Haz 26 Eyl
Renklerin Dönüşü
Tatarlı
Antik Çağ ahşap boyama sanatının günümüze ulaşmış en önemli örneklerinden Tatarlı Tümülüsü’nün mezar odası, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın katkılarıyla ilk kez Yapı Kredi Vedat Nedim Tör Müzesi’nde sergilendi.
Yapı Kredi Kültür Sanat
-
19 Şub 15 May
Lidyalılar ve Dünyaları
Lidya Krallığı’nın başkenti olan Sardeis’te ilk yerleşimler M.Ö.5000’den itibaren başladı. Arkeolojik kazılarda Neolitik, Tunç Çağı ve Demirçağ’ın izlerine rastlanmakla birlikte Lidyalılar, M.Ö. 680-547 yılları arasında en parlak dönemlerini yaşadılar.
Yapı Kredi Kültür Sanat
-
25 Eyl 25 Oca
Aphrodisias’tan Roma Portreleri
Küratörlüğünü ve danışmanlığını Oxford ve New York Üniversitesi Aphrodisias Kazıları Başkanı Prof. Dr. R.R.R. Smith’in, koordinatörlüğünü Şennur Şentürk’ün yaptığı sergi çalışmalarında çok geniş bir uzman ekip görev alıyor. Sergilenen heykellerin restorasyon ve konservasyonu, Aphrodisias kazı laboratuarında yapılarak restoratör Thomas Kaefer ve ekibi tarafından sergiye hazırlandı.
Yapı Kredi Kültür Sanat
-
25 Ara 13 Nis
Friglerin Gizemli Uygarlığı
Kazılar sonucu ortaya çıkarılan Frig eserleri, başta Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi olmak üzere Eskişehir, Kütahya, Burdur, Afyon müzelerinde ve geçtiğimiz yıllarda açılan Gordion Müzesi’nde bulunuyor.
Yapı Kredi Kültür Sanat
-
26 Eyl 9 Ara
Uygarlığın Anadolu’dan Avrupa’ya Yolculuğunun Başlangıcı
Neolitik Dönem
Almanya'da Karlsruhe, Badisches Landesmuseum'da, 19 Ocak 2007’de, Türkiye ve Almanya Cumhurbaşkanlarının himayesinde ziyarete açılan "İnsanlığın En Eski Anıtları, 12.000 Yıl Önce Anadolu" sergisinin İstanbul'da tekrarlanması görevini, Yapı Kredi Vedat Nedim Tör Müzesi üstlendi.
Yapı Kredi Kültür Sanat
-
26 May 20 Ağu
Topraktan Sonsuzluğa: Çatalhöyük
Büyüklüğü ve içerdiği yoğun yapılaşma nedeniyle ortaya çıktığı ilk günlerden bu yana dünya arkeoloji çevrelerinin ilgi odağı olan Çatalhöyük, ilk defa Türkiye’de kapsamlı bir sergiye konu oluyor.
Yapı Kredi Kültür Sanat
-
14 Eyl 30 Mar
Tunç Çağının Gizemli Kadınları
Anadolu’da M.Ö. 7. binde Çatalhöyük’te ortaya çıkan şişman Ana Tanrıça figürünü hepimiz biliriz. Gene hepimizin bildiği Helenistik ve Roma dönemi Efesinin bol göğüslü bereket tanrıçası Artemis’in klasik görüntüsüdür
Yapı Kredi Kültür Sanat
-
2 Eki 17 Oca
Urartu: Savaş ve Estetik
Sergide 400’e yakın arkeolojik eserin yanı sıra, belgeseller ve Ara Güler’in Urartu fotoğrafları da yer aldı.
Yapı Kredi Kültür Sanat
-
4 Eki 5 Oca
Efsane ile Gerçek Arası Bir Kente Yolculuk
Troya
Sergi, Anadolu’nun en eski, en önemli kentlerinden birinin, Troya’nın öyküsünü, bu öykünün efsaneden gerçeğe giden yolunu adım adım kat ediyor. Bu yolda, sadece tanrıça ve insan heykelcikleri, silahlar, çömlekler ve keramikler yok; ilginç hikayelere, Troya savaşlarına, Troya atlarına ve Troya hazinelerine rastlamak mümkün.
Yapı Kredi Kültür Sanat