23 Ekim 2021 Cumartesi Saat: 13:00

Çeşmelerin izinde su hakkına doğru yürümek

Cihangir, Galata, Yapı Kredi Kültür Sanat

Sergi Turu, Gezi

Rehber: Akgün İlhan

Yaşam hakkımızın en temel bileşeni su nerden geliyor ve nereye gidiyor? Pet şişelere, damacanalara ve evdeki musluklara hapsedilmiş suyu ne kadar tanıyabiliriz? Tanımadığımız suyu nasıl koruyabilir, su hakkımızı nasıl kollayabiliriz?

İklim değişikliğiyle beraber su krizi ve dolayısıyla su hakkımıza yönelik tehditler büyüyor. Su gibi akmadan, harekete geçmeden suyu bilemeyiz. Haydi, ilk adımı İstanbul’un görünmez hale getirilmiş sokak çeşmelerinin izini sürerek atalım. Çünkü yaşadığımız şehirde suyu akan çeşmelere erişmeden su hakkını kazanamayız.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık işbirliğiyle hazırlanan “Burası” sergisi kapsamında düzenlediğimiz yürüyüşte, su politikaları uzmanı Akgün İlhan’ın rehberliğinde Cihangir-Galata hattındaki çeşmeleri ziyaret edeceğiz. Ardından Yapı Kredi Kültür Sanat’ta geçerek “Burası” sergisini yürüyüşten edindiğimiz fikirler ışığında gezeceğiz. Mekanda Adalet Derneği’nin işbirliğiyle 9 ve 14 Ekim’de gerçekleştireceğimiz etkinliğin programına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Etkinlik için rezervasyon yapılması gerekmektedir. Kontenjan 15 kişiyle sınırlıdır. 
Yapı Kredi Kültür Sanat’a girişte kimliklerinizle birlikte HES kodunuzu veya aşı kartınızı göstermeniz gerekmektedir.

Program
13:00 Firuzağa Camii (Cihangir) avlusunda buluşma
13:00-14:45 Gezi
15:00 Yapı Kredi Kültür Sanat’a varış
15:15-16:15 Sergi turu

Katılımcılar

Akgün İlhan

ÜCRETSİZ

Rezervasyonumuz dolmuştur.
İlginiz için teşekkür ederiz.