Tarihçe

  • Tarihçe
  • Tarihçe
  • Tarihçe
  • Tarihçe
  • Tarihçe
  • Tarihçe
  • Tarihçe
  • Tarihçe
  • Tarihçe
  • Tarihçe
  • Tarihçe
  • Tarihçe
  • Tarihçe
  • Tarihçe
  • Tarihçe
  • Tarihçe
  • Tarihçe
  • Tarihçe
  • Tarihçe
  • Tarihçe

Dünden Bugüne: Yapı Kredi Kültür Sanat Zamandizinsel Bir Yolculuk

1988 Yapı Kredi Koleksiyonu’nda yer alan Hoca Ali Rıza’nın desen, yağlı boya ve sulu boyalarından oluşan 230 parça resim ilk defa topluca sergilendi.

1990 Yapı Kredi Koleksiyonu’ndan İbrahim Safi’nin yaptığı Türk müziğinin ünlü bestekârlarının portreleri sergilendi.

1992 Yapı Kredi Vedat Nedim Tör Müzesi açıldı. Yapı Kredi Kâzım Taşkent Sanat Galerisi, Yapı Kredi Vedat Nedim Tör Müzesi, Sermet Çifter Kütüphanesi ile üç salonda sergilere ve etkinliklere başladı. 1992 – 2005 yıllarında Namık İsmail, İbrahim Çallı, Avni Lifij, Hikmet Onat, Halil Paşa, Nazmi Ziya, Sami Yetik, Hoca Ali Rızasergileri yapıldı ve bu sergilerin ışığında hazırlanan kitaplar, müzayedeler ve koleksiyonerler için birer kaynak eser haline geldi. Bu kitaplar Türk resim sanatının bu kapsamdaki ilk kitaplarıdır. 1992-2002 yılları arasında Salı Toplantıları üstbaşlığıyla pek çok konuda söyleşi etkinliği düzenlendi. Sermet Çifter Salonu’ndaki bu söyleşi dizisi ile bir kitap dizisi de kuruldu.

1994 Yapı Kredi’nin kuruluşunun 50. yılı onuruna Kudret ve Hüner, Asya’dan Anadolu’ya İnen Rüzgâr, Doğu - Batı Arası Bir Gökkuşağı, Saltanatın İki Yüzü – Yazı ve Tuğra başlıkları altında İlk İslam Devletleri Beylikler Dönemi Selçuklu ve Osmanlı sikkeleri iki yıl boyunca sergilendi. Türk resminde beyazı en iyi kullanan sanatçı olarak tanınan Burhan Uygur’un büyük retrospektif sergisi açıldı ve kapsamlı ilk kitabı yayımlandı.

1995 Sinemanın 100. Yılı/Sinema Pulları Sergisi. Dünya sinemanın 100. yılını kutlarken biz de ilk sinema pulları sergisini açarak kutlamalara katıldık. Fikret Mualla Resim Sergisi: Karamsar hayatının içinde rengârenk bir sanatçı olan Fikret Mualla’nın ilk defa kapsamlı bir sergisi açıldı.

1996 Dua Taneleri/Tesbih sergisinde kültürümüzün vazgeçilmez parçası tespihin tarihimizdeki izleri sürüldü. "Türk Resminde Otoportre” sanatçının kendine bakması, sanatçının kendini yorumlaması izleyiciler tarafından büyük ilgiyle karşılandı, serginin etkisiyle koleksiyonerler bu konuda eser toplamaya başladı. Henri Prost "Şehri Düşünmek, Şehri Yaratmak" adlı sergide Atatürk’ün daveti üzerine İstanbul’a gelen Henri Prost’un 1936’da yaptığı İstanbul şehir planları sergilendi. Paris ekolünün önemli sanatçılarından Mübin Orhon’un en önemli koleksiyoneri Robert ve Lisa Sainsbury koleksiyonunda yer alan önemli eserler sergilendi. 1996-2007 yılları arasında Mehmet Güleryüz’ün dört önemli sergisine yer verildi.

1997 Cam Altında Yirmi Bin Fersah/Geleneksel Halk Resim Sanatından Camaltı Resimleri sergilendi. 1997, 1999, 2003, 2006 Resim, heykel ve desenleriyle dört önemli sergisine yer verdiğimiz Ömer Uluç’un son sergisi “Aralıkta Gidip-Gelmeler” açıldı.

1998 Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi; Türk Fotoğrafının İlk Yüzyılında Fotoğraf Makineleri ve Fotoğraflar sergisinde Türk fotoğrafının tarihi makineler ve aile fotoğrafları eşliğinde incelendi.

1999 Akdeniz'in Mor Binyılı; Yapı Kredi Koleksiyonu Bizans Sikkeleri Sergisi Türkiye'de yapılan ilk Bizans sergisidir. Sanatçının başka bir sanatçıya bakışı ve izleyicilerin sanatçılara bakışının sergilendiği "Sanatçı Portreleri" tıpkı otoportreler sergisinde olduğu gibi koleksiyonerlerin eser toplamasına yol açtı. “Ressam, Sultan ve Portresi” Gentile Bellini’nin Fatih Sultan Mehmet Portresi National Gallery koleksiyonundan ilk defa İstanbul’a getirildi ve portre inanılmaz bir ilgiyle karşılandı. Bütün bu sergiler çok özel konukların katıldığı söyleşi etkinlikleri ve panellerle desteklendi.

2000 “Yeryüzü Suretleri” Eski Osmanlı ve Dünya Haritaları sergisi.

2001 "Tanede Saklı Keyif" Kahve sergisinde ilk defa Türk Kahve Kültürü tüm yönleriyle sergilendi. “Boğazköy’den Karatepe’ye” Hititbilim ve Hitit Dünyasının Keşfi sergisi ile Hitit uygarlığının keşfi için 19. yüzyıl başlarından 1950'lere kadar yapılan kazı ve araştırmalarda kullanılan malzemeler, çekilen fotoğraflar, kazı raporları, belge ve objeler Türkiye'de ilk defa gün ışığına çıkarıldı. “Alâeddin’in Lambası” Anadolu’da Selçuklu Çağı Sanatı ve Alâeddin Keykubad Sergi konusu, içeriği itibariyle bir dönemi yansıtması açısından ilktir. Osman Hamdi Bey’den Günümüze Türk Resminde yer alan önemli sanatçıların desenlerinden oluşan “Çizgi ve Eller” sergisi, desenlerden de koleksiyon yapılabileceğini gösterdi. Andy Warhol Müzesi tarafından hazırlanan “Sanatı ve Yaşamıyla” Andy Warhol sergisinde sanatçının çok önemli yapıtları ilk defa İstanbul’da sergilendi. Şakir Paşa ailesinin üç sanatçısı Fahrelnisa, Aliye ve Füreya’nın eserleri “Üçü Birlikte” başlığı altında sergilendi. Süleyman Seyyid’den Günümüze önemli Türk Ressamlarının suluboya eserlerinden oluşan sergi “Su Resimleri” sergilendi ve koleksiyonerlere fikir verdi.

2002 Bruno Schulz’un önemli desenlerinin yer aldığı “Siyah Güneş Bruno Schulz” sergisi büyük ilgi gördü. Bir Baselitz Retrospektifi 1958-2001 Resim Sergisi sanatçının önemli yapıtları sergide yer aldı, ayrıca açılışta sanatçı yer aldı.

2003 “Troya” Efsane İle Gerçek Arası Bir Kente Yolculuk sergisinde büyük bir uygarlık orijinal eserleriyle ve kazı başkanı rehberliğinde İstanbul'da sergilendi. Elemterefiş” Anadolu’da Büyü ve İnanışlar sergisi yaşadığımız coğrafyanın gizemli dünyasına bir yolculuk niteliği taşıması bakımından önemlidir. “Women and the Ottoman Age” Japonya’nın beş şehrinde (Tokyo, Nagasaki, Kyoto, Kashiwa ve Osaka) sergilendi. Magnum’un fotoğraf sanatçısı Dünya çapında ün yapmış Robert Capa Türkiye’de sergisiyle 1946 yılında çektiği Türkiye Fotoğrafları sergilendi. “Osmanlı Saray Ressamı Fausto Zonaro”: Üç saray ressamından sonuncusu olan Fausto Zonaro’nun retrospektif sergisi Dolmabahçe Sarayı Mabeyn Salonu’nda sergilendi. “Sanatçı Defterleri” Osman Hamdi Bey’den günümüze sanatçıların özel kayıtlarını tuttukları kişisel cep defterleri sergilendi. “Galatasaray Sergileri 1916-1951” bir döneme ismini vermiş Galatasaray Sergiler’nin özeti sunuldu.

2004 Urartu – Savaş ve Estetik sergisi ile sarayları, kral mezarları, tapınakları, savaş donanımları ve günümüz takı tasarımcılığına ilham kaynağı olan süs eşyaları ile Urartu kültürü gözler önüne serildi. “Yıktın Perdeyi Eyledin Viran” Karagöz ve Gölge Oyunu Figürleri sergilendi. Dünya çapında tanınan fotoğrafçı Sebastiao Salgado’nun, arkadaşı Ara Güler’in koleksiyonundaki fotoğrafları sergilendi. Bir Usta Bir Dünya: “Sevim Burak”: edebiyat dünyasında efsanevi kişiliğiyle yer edinen Sevim Burak sergisinde, sanatçının gizemli yönü aydınlatıldı ve bir söyleşi etkinliği yapıldı. Türk resminin önemli bir dönemi olan “D Grubu 1933-1951” kapsamlı bir sergiyle anıldı. Topkapı Sarayı koleksiyonu Fatih albümü içerisinde yer alan ünlü minyatür ustası Mehmed Siyah Kalem’in eserleri “Ben Mehmed Siyah Kalem, İnsanlar ve Cinlerin Ustası” adıyla sergilendi ve bir söyleşi etkinliği yapıldı.

2005 “Kutsal Dumandan Sihirli Damlaya; Parfüm” başlıklı sergide özellikle ortaçağ İslam dünyasına, Osmanlı İmparatorluğuna ve Cumhuriyet dönemine ait yaklaşık 500 şişe ve belge sergilendi. “Joseph Beuys Aslolan Çizgidir Schloss Moyland Müzesi Koleksiyonundan Bir Seçki”: Beuys’un desenlerinden oluşan önemli bir sergiydi. İlhan Koman’ın eserleri ilk defa İstanbul’da bir Retrospektif sergi ile izleyiciye sunuldu. Sergi sırasında ünlü Akdeniz Heykeli Galatasaray meydanına taşınarak sergilendi.

2006 “Tunç Çağının Gizemli Kadını” tuncun kullanıma girmesiyle değişen sosyal yaşamla birlikte Anadolu kentsel topluluklarının Ana Tanrıçaya ve onun sunduğu berekete, işaret eden küçük heykelcikleri konuk edildi.

2007 Neolitik Dönem – 12000 Yıl Önce sergisinde Badisches Landesmuseum'da ziyarete açılan "İnsanlığın En Eski Anıtları, 12.000 Yıl Önce Anadolu" sergisi İstanbul'a taşındı. Freud öldüğünde çağdaş sanatçılar onun teorileri üzerine eserler üreterek Freud müzesine hediye ettiler. Bu eserler "Freud ve Çağdaş Sanat" sergisinde İstanbul’da ilk defa sergilendi. Pınar Yolaçan’ın İngiliz soylularının portre geleneğini eleştirdiği "Faniler" sergisi şaşırtıcıydı. Peter Hristoff'un eserlerinde çocukluğunun geçtiği Türkiye’den izler ile "Mutlu/Mutsuz" sergisini oluşturdu.

2007 Yapı Kredi Kâzım Taşkent Sanat Galerisi 2007- 2010 yılları arasında Melih Fereli danışmanlığında ve René Block küratörlüğünde uluslararası güncel sanatçıların yeni işler üreterek hazırladıkları sergilerine evsahipliği yaptı. “İstiklal Serüveni” başlığı altında yapılan bu sergiler binlerce izleyiciyi güncel sanatın çarpıcı isimleri ve eserleriyle buluşturdu.
“İstiklâl Serüveni” sergileri
Hale Tenger - “Lahavle”, 5 Nisan - 5 Mayıs 2007
Füsun Onur - “Erratum Musicale”, 7 Eylül - 6 Ekim 2007
Gülsün Karamustafa - “sineması/cinemasi”, 26 Ekim - 25 Kasım 2007
Ayşe Erkmen - “Aşağı Yukarı” / “Ups and Downs”, 16 Mayıs - 15 Temmuz 2008
Halil Altındere - “Bunun Bir Sergi Olduğundan Emin Değilim” / “I’m not sure if this is an exhibition”, 18 Eylül - 5 Ekim 2008
Elina Brotherus - 11 Ekim - 29 Kasım 2008
Cengiz Çekil - “Saat Kaç?” / “What Time is it?”, 18 Aralık 2008 - 31 Ocak 2009
Nasan Tur - “Ortak Duyuru” / “Collective Notice”, 15 Mayıs - 31 Temmuz 2009
Olga Chernysheva - 9 Eylül - 11 Ekim 2009
Esra Ersen - “Yolcular” / “Passengers”, 13 Mayıs - 20 Haziran 2010
Sarkis - “Bir İkona” / “An Icon”, 3 Eylül -20 Ekim 2010

2008 “Friglerin Gizemli Uygarlığı” sergisinin en önemli özelliği dünyanın ilk Frig sergisi olmasıydı. "Şehrime ulaşamadan bitirirken yolumu..." Nazım ve Vera, Moskova'dan İstanbul'a başlıklı sergisi ile Nâzım Hikmet’in Moskova yılları gözler önüne serildi.

2009 “Zamanın Görünen Yüzü Saatler” sergisi. Magnum fotoğraf sanatçısı Bruno Barbey’in "İtalyanlar" başlıklı fotoğraf sergisi. Ferhat Özgür’ün "Şehir Defteri" sergisi. Şükran Moral’ın performansı eşliğinde son derece şaşırtıcı ve kışkırtıcı eserlerin yer aldığı "Aşk ve Şiddet". Ali Kazma "Obstructions" sanatçının önemli video serisinden bir seçki.

2010 “Lidyalılar ve Dünyaları” sergisi ile Lidya uygarlığı konusunda kaynak sıkıntısı çekilen ülkemizde açılan bu ilk sergi büyük bir boşluğu doldurdu. “Renklerin Dönüşü – Tatarlı” sergisinde Antik Çağ ahşap boyama sanatının günümüze ulaşmış en önemli örneklerinden Tatarlı Tümülüsü’nün mezar odası sergilendi. Semiha Berksoy’un önemli yapıtlarıyla birlikte İRHM’sinde yer alan ünlü odası “Ben Yaşardım Aşk ve Sanatla” ismiyle sergilendi. Sergide sanatçının odası canlandırıldı.

2011 “PastPresentFuture” Dünya çapında çok önemli sanatçıların bulunduğu UniCredit Koleksiyonu’ndan Bir Seçki. Hattuşa’da 106 Yıl – İstanbul ve Ankara, Hitit kazılarının 100 yılı aşkın öyküsünü fotoğraflar, yaşanmış olaylar ve anılar eşliğinde ziyaretçilerine sundu.

2013 Hisseli Harikalar; Kentsel dönüşüm sırasından gönüllü yıkılan eski konaklar ve eski evlerden ana, baba, ata mirası arşiv ve eserler toplanarak sergi yapıldı ve kitapla kayda geçirildi.

2014 Doğumlarının 100. yılında Orhan VeliOktay Rifat ve Fazıl Hüsnü Dağlarca sergilerle anıldı.

2015-2016 tarihleri arasında binamız inşaat nedeniyle kapalıydı. Ama başka mekânlarda düzenlenen sergilerle Özdemir Asaf, Haldun Taner ve Behçet Necatigil doğumlarının 100. yılında anıldı.

2017 12 Eylül günü, yenilenen binamızın açılışı “Sarmal” başlıklı kapsamlı bir sergiyle yapıldı.

2017 Yapı Kredi’nin İstanbul’a armağanı, Yapı Kredi Kültür Sanat, yenilenen binasıyla Galatasaray Meydanı’nı kucaklıyor. 1964 yılında açılan ilk sergiden itibaren sanata ve kültüre verdiğimiz kesintisiz destek, yine aynı yerden devam ediyor.

2017 Yapı Kredi Kültür Sanat’ı oluşturan etkinlik ve sergi alanları, kültür sanat işlevinin genişletilmesi bakış açısıyla tasarlandı. Altyapısı daha güçlü, teknik donanımı daha zengin sergi ve etkinlik mekânlarıyla sergi alanları iki katına çıktı.

2017 "Yapı Kredi Koleksiyonlarından Bir Seçki: Sarmal" sergisi açıldı. Sergide koruma amaçlı olarak başlatılan Yapı Kredi koleksiyonundaki sıra dışı sanat eserleri (sikke, heykel, resim, fotoğraf, video art gibi farklı eserlerden oluşan toplam 403 parça) , güncel yorumlar ve çağdaş bir solukla sanatseverlere sunuldu.

2017 Yapı Kredi Kültür Sanat binasının yenilenerek açılmasıyla, İstanbul yepyeni bir performans mekânına kavuştu: Loca. Yapı Kredi Kültür Sanat'ın edebiyat söyleşilerinden sanat ve tarih konuşmalarına, konserlerden atölyelere uzanan programları, Loca'da izleyicilerle buluşuyor.

2017 Binayla birlikte yeniden yapılandırılan Yapı Kredi Araştırma Kütüphanesi koleksiyonu, sergileri ve etkinlikleriyle ülkemize hizmet vermeye devam ediyor.

2018 Sabahattin Ali’nin yaşadığı ve gezdiği şehirler, kendi kaleminden cümleler ve çektiği fotoğraflarla buluşuyor. "Şehirlere Alışamadı: Sabahattin Ali’nin Şehirleri" sergisi 14 Şubat - 29 Nisan tarihleri arasında sanatseverlerle buluştu.

2018  Yapı Kredi Kültür Sanat, 16 Mayıs - 29 Temmuz 2018 tarihleri arasında dünyaca ünlü sanatçı Mat Collishaw’un “Eşikler/Thresholds” adlı sanal gerçeklik sergisine ev sahipliği yaptı. “Eşikler/Thresholds”, izleyiciyi zamanda yolculuğa çıkararak dünyanın ilk fotoğraf sergisine götürdü. Ziyaretçiler bu kapıdan dijital ve üç boyutlu olarak inşa edilmiş bir mekâna adım atma fırsatını buldu.

2018 Cemal Erez’in “Yedi Günah” ve “Bir Bürokratın 24 Saati” adlı iki bölümden oluşan sergisi 16 Mayıs -  14 Haziran 2018 tarihleri arasında Yapı Kredi Kültür Sanat’ta sanatseverlerle buluştu. “Yedi Günah” insanın mülkiyet etrafında kurulmuş olan tarihsel durumunun izini sürerken; “Bir Bürokratın 24 Saati” ise devlet kurumunda çalışan üst düzey bir yöneticinin yani bürokratın 24 saatini irdeledi.

2018 Yapı Kredi Kültür Sanat, 22 Haziran - 17 Ağustos 2018 tarihleri arasında, “İntihal mi? Hal mi?” başlıklı bir grup sergisine ev sahipliği yaptı. Sergide sanatçılar Çağrı Saray, Erinç Seymen, Ferhat Özgür, Mehtap Baydu, Özlem Günyol&Mustafa Kunt ve Necla Rüzgar’ın birbirlerinin daha önce yaptıkları çalışmalarından yola çıkarak yarattıkları 6 yeni iş ve onların kaynağı olan 6 eski iş yer aldı.

2018 “Osmanlı Sonrasında Devinen Şehirler - Basın Fotoğrafçılarının Gözünden Ankara, Belgrad, İstanbul, Saraybosna” sergisi 23 Mayıs - 29 Temmuz 2018 tarihleri arasında Yapı Kredi Kültür Sanat’taydı. Sergi, Osmanlı’nın yıkılışından sonra kurulan Türkiye Cumhuriyeti ve Yugoslavya Krallığı’ndaki dört şehirde; Ankara, Belgrad, İstanbul ve Saraybosna’da süren basın fotoğraflarından oluşuyor.

2018 Yapı Kredi Sikke Koleksiyonu; Hera Büyüktaşçıyan, Marco di Giovanni ve Ali Taptık'ın elinde yeniden hayat buldu. "Bir Meteliğin Peşinde: İşaretler, İzler ve Hikâyeler" sergisi 14 Şubat - 27 Nisan tarihleri arasında Müze’de sergilendi.

2018 Yapı Kredi Kültür Sanat – Müze’de 14 Eylül – 1 Kasım 2018 tarihleri arasında yer alan “İktidar İmgeleri: Lidya’dan Osmanlı’ya Paranın Yolculuğu” sergisi Yapı Kredi Sikke Koleksiyonu’nun izinde ziyaretçileri Anadolu beylikleriyle Hıristiyan halkın kurduğu ittifakı, Roma İmparatorluğu’nun altın çağını, kentler arası barışı ve uyumu sikkeler üzerinden izlemeyi mümkün kıldı.

2018 Yapı Kredi Kültür Sanat, 22 Eylül - 4 Kasım 2018 tarihleri arasında İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 4. İstanbul Tasarım Bienali'ne ev sahipliği yaptı. Beyoğlu’nda altı mekâna yayılan bienalin bölümlerinden, Yapı Kredi Kültür Sanat’ta sergilenen “Akışlar Okulu”; suyun, kültürün, objelerin ve bilginin hem fiziki hem de dijital dünyada nasıl hareket ettiğini, etkileşime dayalı bir ağ oluşturmak için nasıl bir araya geldiğini inceliyordu.

2018 Modern Türk şiirinin öncülerinden İlhan Berk’in 100. doğum yıldönümü için hazırlanan “Şiir Her Yerdedir - İlhan Berk 100 Yaşında” sergisi 21 Kasım 2018 – 25 Ocak 2019 tarihleri arasında Yapı Kredi Kültür Sanat’ta sanatseverlerle buluştu.

2018 Yapı Kredi Kültür Sanat’ın birinci katında bulunan Yapı Kredi Müzesi, kendi koleksiyonundaki tombaklardan yola çıkarak hazırladığı ve T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığı’nın ortaklığında açtığı “Tombak: Altından Süzülen Zarafet” sergisiyle, Osmanlıların unutulmuş bir sanat dalını ve gizli kalmış bir hazineyi tarih ve sanat  meraklılarıyla buluştu.

2019 Türk karikatür sanatının modernleşme dönemi öncülerinden Turhan Selçuk’un yapıtlarını geçmişten günümüze bütün dönemleriyle gösteren "Turhan Selçuk Retrospektifi" sergisi, 17 Mayıs-9 Ağustos tarihleri arasında Yapı Kredi Kültür Sanat'ta sanatseverlerle buluştu.

2019 Yapı Kredi Bankası’nın kuruluşunun 75. yılı dolayısıyla Yapı Kredi Kültür Sanat tarafından düzenlenen Yapı Kredi 75. Yıl Sergileri, "Nâzım Hikmet’in Ellerinin İzinde" sergisiyle, 14 Haziran - 28 Ağustos 2019 tarihleri arasında Yapı Kredi bomontiada ALT’ta sanatseverlerle buluştu.

2019 Yapı Kredi Kültür Sanat, bu yıl Venedik Bienali’nde üç eseri sergilenen Halil Altındere’nin son dönemde ürettiği üç boyutlu işlerini “Abrakadabra” sergisi ile 12 Eylül - 3 Kasım 2019 tarihleri arasında sanatseverlerle buluşturdu.

2019 “Hoş Geldin Gazi - Atatürk’ün İstanbul Günleri (1927-1938)” sergisi, Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’ndan sonra ilk kez İstanbul’a geldiği 1 Temmuz 1927 yılından Dolmabahçe Sarayı’nda hayatını kaybettiği 10 Kasım 1938’e kadar İstanbul’da geçirdiği günlerin fotoğrafları ve hikâyelerini kronolojik bir bütünlük içinde 17 Mayıs -  10 Kasım 2019 tarihleri arasında Yapı Kredi Kültür Sanat’ta ziyaretçileriyle buluştu.

2019 Selahattin Giz Koleksiyonu’nda bulunan Atatürk’ün İstanbul’daki günlerini gösteren fotoğraf ve negatiflerde hepimizin bildiği bazı anların, kullanılmamış başka karelerin de bulunduğu "Hoş Geldin Gazi - Yapı Kredi Tarihi Arşivi Selahattin Giz Koleksiyonu’ndan" sergisi 16 Mayıs - 9 Haziran 2019 tarihleri arasında Yapı Kredi 75. Yıl Sergileri kapsamında Yapı Kredi bomontiada ALT’ta izleyiciyle buluştu.

2019 Türkiye’de son yıllarda hazırlanan en kapsamlı arkeoloji projesi olan “Bir Zamanlar Toroslar’da: Sagalassos”, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile Belçika KU Leuven Üniversitesi’nin desteklediği Sagalassos Arkeolojik Araştırma Projesi işbirliğiyle hazırlandı. Burdur Arkeoloji Müzesi’nden getirilen 368 eserin yer aldığı sergi, 27 Kasım 2019 - 28 Mayıs 2020 tarihleri arasında Yapı Kredi Kültür Sanat’ta ziyaret edilebilir.

2019 Yapı Kredi 75. Yıl Sergileri kapsamında düzenlenen ve usta yazar Sabahattin Ali’nin daha önce hiç sergilenmemiş / yayımlanmamış fotoğraflarından ve mektuplarından oluşan “Canım Aliye Ruhum Filiz” sergisi 10 Aralık 2019 - 27 Mart 2020 tarihleri arasında Yapı Kredi bomontiada ALT’ta izleyiciyle buluştu.

2020 Geleneksel Türk Gölge Tiyatrosu’nun önemli temsilcilerinden Ragıp Tuğtekin’in Yapı Kredi Müzesi Koleksiyonu’nda yer alan orijinal tasvirlerinin, karagöz sanatına hayat veren üstatların ve günümüz karagöz sanatçılarının tasvirlerinin yer aldığı “Karagözüm İki Gözüm” sergisi 15 Eylül 2020 - 25 Nisan 2021 tarihleri arasında izleyiciyle buluştu.

2020 Deniz Gül’ün, şeylerle (mekânlar, olaylar, nesneler…) kurulabilecek ilişkilerin çoğulluğuna, etkileşimlerine ve izlerine bakmaya davet ettiği “Meydan” adlı kişisel sergisi, güncel yerel ve küresel etkilerle dönüşen eylem ve bir aradalık biçimlerini bugün yeniden düşünmek için bir alan önerisi olarak 22 Eylül 2020 - 27 Kasım 2020 tarihli arasında Yapı Kredi Kültür Sanat’ta yer buldu.

2020 Bir imgenin, bir şiirde, mecrası dil olan bir üretim içinde belirişiyle bir resimde var oluşunun başkalıkları neler olabilir? Bir şairin resimleri onun imge dünyasına dair neler söyleyebilir? gibi sorularla yola çıkan 22 Eylül 2020 – 27 Kasım 2020 tarihleri arasında Yapı Kredi Kültür Sanat’ta düzenlenen "Milat" sergisinde şair Lâle Müldür’ün 2018-2020 yılları arasında yaptığı resimlerinden bir seçki sunuldu.

2020 Hrant Dink Vakfı öncülüğünde Türkiye Tiyatro Vakfı ve Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık işbirliğiyle hazırlanan ve 1911-2006 yılları arasında yaşamış İstanbullu Ermeni tiyatrocu ve yayıncı Hagop Ayvaz’ın kişisel çabalarıyla oluşturduğu tiyatro arşivinden yola çıkan “Kulis: Bir Tiyatro Belleği, Hagop Ayvaz” sergisi, 15 Aralık 2020 – 25 Temmuz 2021 tarihleri Yapı Kredi Kültür Sanat’ta izleyiciyle buluştu. Sergi ve beraberinde gerçekleşen etkinlik programı toplumsal bellek, kimlik ve mekân bağlamında Türkiye’nin tiyatro tarihine odaklandı ve arşivlerin bu bağlamdaki rollerine dikkat çekti.

2021 Yapı Kredi Müzesi yenilenen daimi teşhirini “Koleksiyonlardan Bir Seçki” temasıyla 18 Mayıs Müzeler Haftası’nda tarih ve sanat severlerle buluşturdu. Müze’nin yenilenen teşhirinde Lidyalılar'dan günümüze sikkeler, tombak eşyalar, Avrupa yapımı cep saatleri, gümüş eserler ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ait kişisel eşyalarıyla fotoğrafları yer alıyor. Yapı Kredi Müzesi haftanın yedi günü ziyarete açık ve ücretsiz.

2022 - Beyoğlu’ndaki Yapı Kredi Kültür Sanat’ın 1. katında bulunan Yapı Kredi Müzesi, 16 Mayıs 2022 – 27 Kasım 2022 tarihleri arasında “Ölümsüz Yüzler” sergisine ev sahipliği yaptı. Uluslararası Müzeler Konseyi (ICOM) tarafından 18 Mayıs 2022 Uluslararası Müzeler Günü’nün teması “Müzelerin Gücü” olarak belirlenmişti. Bu temadan ilham alınarak hazırlanan “Ölümsüz Yüzler” sergisi, İstanbul Arkeoloji Müzeleri ve Sadberk Hanım Müzesi koleksiyonlarından seçilen mermer heykeltıraşlık eserleri ile Yapı Kredi Müzesi koleksiyonunda yer alan portre betimli sikkeleri bir araya getirdi.Sergilenen eserlerin hükümdar, tanrı/tanrıça ve kahraman betimleri olmak üzere üç ana grupta sunulduğu sergide mitolojik karakterler ve gerçek kişilerin yanı sıra sanat eserleriyle ölümsüzleşen yontucu ve darpçıların da hikâyesi anlatıldı. Küratörlüğünü Nihat Tekdemir, koordinatörlüğünü ise Derya Sayın’ın yaptığı serginin bilimsel danışmanı Buket Akçay Güven. Serginin tasarımı ise Sergikur’a ait.