“İşte Benim Zeki Müren” Sergisi Ankara'da

06.Mayıs.2015

Yapı Kredi Private Banking ve Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık işbirliğinde TEV ve TSK Mehmetçik Vakfı’nın desteği ile hazırlanan “İşte Benim Zeki Müren” sergisi, derin müzik kültürünü bestelerine yansıtan sıradışı bir yıldızı, Zeki Müren’i İstanbul’dan sonra Ankara’da ağırlıyor.

Yapı Kredi Private Banking ve Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık işbirliği ile açılan ve çok ses getiren “İşte Benim Zeki Müren” sergisi, Türk Eğitim Vakfı (TEV) ile Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı’nın 18 yıldır arşivinde bulunan Zeki Müren fotoğraflarını ve özel eşyalarını gün yüzüne çıkıyor. Türk Eğitim Vakfı ve TSK Mehmetçik Vakfı’nın desteği ile Ankara Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde 6 Mayıs’ta açılan sergi, 29 Mayıs 2015’e kadar ziyaret edilebilecek.

Hayatındaki ayrıntılar gün yüzüne çıkıyor
İlki 18 Kasım 2014’te İstanbul’da Yapı Kredi Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve gördüğü büyük ilgiyle ziyaretçi rekorları kıran “İşte Benim Zeki Müren” sergisi ‘Sanat Güneşi’mizin çocukluğundan itibaren hayatındaki bütün ayrıntıları gözler önüne seriyor. Sanatçının, sağlığında ancak bir bölümünü düzenleyebildiği, diğer bir bölümü tarihsiz, açıklamasız halde duran, kimisi daha dün çekilmiş gibi canlı, kimisi yılların yorgunluğuna yenik düşmüş on bine yakın fotoğrafı, desenleri, kostümleri, plakları, şiirleri, notları ve arşiv görüntüleri, kısacası dolu dolu geçmiş bir yaşamdan arda kalan belgeleri bir araya getiriyor.

Zeki Müren’in tüm mal varlığını bağışladığı Türk Eğitim Vakfı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı’nın sağladıkları katkılarla bu önemli sergiyi İstanbul’dan sonra Ankara’ya taşıdıklarını belirten  Yapı Kredi Özel Bankacılık ve Varlık Yönetimi Pazarlama ve Ürün Yönetimi Direktörü İmre Tüylü, “Sanata büyük önem veren Yapı Kredi Private Banking olarak, sanat projelerinin hayata geçirilmesine destek olmaya devam ediyoruz. Ziyaretçiler bu sergi ile hepimizin hayatında büyük yer edinmiş, Türk müziğine bir çok renk ve tat kazandıran efsaneleşmiş yıldız ‘Sanat Güneşi’mizin sıra dışı hayatını adeta içindeymişçesine yaşayacak” dedi.

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık Genel Müdürü Tülay Güngen ise “Sergi için seçilen kareler, Zeki Müren’in sahne ve sinema çalışmalarına tanıklık ettiği kadar, çocukluğundan başlayarak gündelik hayatına da bir pencere açıyor. 1950’lerden 1980’li yıllara uzanan zaman diliminde, hayatını milyonların gözü önünde, objektiflerin karşısında geçirmiş bu sıradışı yıldızın, popüler kültür tarihimizde kapladığı özel yeri düşünmek ve hatırlamak için bu sergi bulunmaz bir fırsat sunuyor. Hayranları, Zeki Müren’in hayatındaki ilk fotoğrafından,

Annesinin mektuplarına, ajandalarına aldığı notlarından, lise çağındaki anılarına ve şiirlerine kadar birçok farklı doküman eşliğinde onu tanıma fırsatı yakalayacaklar” şeklinde konuştu.

Bülteni PDF olarak buradan indirebilirsiniz.